Sophocles » Specials
Specials 1 - 10 van 18

Specials van Sophocles

Alle goeds voor lijf en leden

Wellness, is een heel kort woordje voor "ik voel me goed van lijf en leden, ik ben gelukkig, ik steek goed in mijn vel." Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Alternatieve therapieën

Wanneer is een therapie werkelijk heilzaam? Is dat wanneer patienten zich beter voelen na de behandeling of wanneer door objectief onderzoek is aangetoond dat de therapie werkelijk werkt? Wie zijn de…

Arbeid, hoe en wat?

Arbeid, hoe en wat is een special over werken. Alle aspecten van "arbeid en regelgeving" komen hierin aan bod. Kort, bondig, overzichtelijk en duidelijk.

Conflictmanagement

Conflicten spelen zich af tussen alle lagen van de bevolking, tussen volkeren, landen, ja zelfs werelddelen. Conflicten worden bijna altijd als negatief beschouwd, dat een conflict soms de lucht kan k…

De achterkant van de waan van de dag

Sophocles zou Sophocles niet zijn, als hij niet regelmatig een stuk zou schrijven waarin hij zijn mening geeft over de wan van de dag.

Dieren: Eerste hulp bij ongevallen

Ook dieren kan een "ongeval" overkomen. Soms is het leed niet groot, soms komt het leven van uw lievelingsdier in gevaar. Wat moet of kan u zelf doen?

Dieren: Eerste hulp bij ongevallen

Het vervolg op dieren EHBO -1-, immers ook dieren kan een "ongeval" overkomen of ziek worden van parasieten. Soms is het leed niet groot, soms komt het leven van uw lievelingsdier in gevaar. Wat moet…

Een beschrijving vanuit de DSM IV

Wanneer wordt een probleem zo problematisch dat het een stoornis wordt? En wat is nu eigenlijk een stoornis? Wat zijn de kernmerken en welke behandelingen zijn er zoal?

Filosofen over opvoeding en onderwijs

Door de eeuwen heen hebben grote filosofen nagedacht over opvoeden en onderwijs. Sterker nog vele filosofen en hun gedachtenspinsels hebben tot op heden ten dage zowel het onderwijs als de opvoeding b…

Homeopathische behandelingen

Homeopathie is waarschijnlijk de meest gekende alternatieve geneeswijze in Nederland. Ook reguliere huisartsen bedrijven de kunst van het homeopatisch genezen.